TDK konferencia: Felhívás,
előzetes jelentkezés: október 16.,
dolgozat leadása: november 4.,
konferencia: november 27.,
Jelentkezési lap,
Gyakori kérdések.

A 2016. évi TDK-konferencia
eredménye

A 2013. évi OTDK-n elért díjaink

TDK válogató verseny 2010.
eredmények


Matematikai Intézet - TDK Szeminárium

Havonta egyszer összeülünk, és felvetünk néhány érdekes kérdést, amiből később akár TDK- vagy szakdolgozati téma lehet.

2011. 09. 19.
2011. 10. 17.
2011. 11. 21.
2012. 02. 27.
2014. 05. 5-12.
2015. 06. 29. 1., 2.


A Kari TDK honlapja.

Mi az a TDK? Kik pályázhatnak? Hogyan?

A TDK, azaz a Tudományos DiákKör nagy hagyományokra nyúlik vissza. A diákköri tevékenység és céljai részletesen olvashatóak az Országos Tudományos Diákköri Tanács honlapján, valamint az ELTE-TTK Tudományos Diákköri Szervezet Működési Szabályzatában. Röviden: A TDK lehetőség arra, hogy már diákként tudományos kutatómunkában vegyél részt.

Egy TDK-pályázat megírásának a szokásos menete a következő: Ha van olyan téma, vagy tantárgy, ami különösen is érdekel, akkor keresd meg az előadóját, vagy a gyakorlatvezetőt, vagy bárki mást, aki foglalkozik vele. Előfordulhat, hogy egy másik tanárhoz irányítanak, aki járatosabb az alterületben. Ha sikerült megfelelő témavezetőt találnod, akkor tőle kérhetsz mind szakirodalmat, mind gondolkodásra szánt problémát.

A TDK dolgozatok benyújtási határideje általában minden év október eleje. A pontos időpontokról és a benyújtás módjáról a hivatalos hirdetményekről tájékozódj! A dolgozathoz a témában járatos bírálóktól vélemyényezést is kell mellékelni, így semmiképp sem érdemes az elkészítést az utolsó pillanatokra hagyni. A kari TDK-konferenciára általában novemberben kerül sor. Idén a jelentkezési határidő október közepén, a konferencia november elején lesz. Az Országos Diákköri Konferencia pedig a tavasz folyamán kerül megrendezésre.

Az OTDK-ra olyan dolgozatokat küldenek tovább, amiket nemzetközi folyóiratban publikálni lehet. Már megjelent cikkel is lehet pályázni. A dolgozat nyelve angol is lehet.

További tájékoztatást a matematikus TDK tanárelnökétől, Jordán Tibor egyetemi tanártól lehet kapni; e-mail címe: jordan@cs.elte.hu.