Miért matematika?

Egy legújabb amerikai felmérés (magyar változat) szerint a legjobb három foglalkozás a matematikus, az aktuárius és a statisztikus. Szerencsére az ELTE Matematikai Intézet 2009 őszén induló mesterszakjai ezeket a képesítéseket nyújtják hallgatóinknak, a matematika alapszak (BSc) pedig elsősorban ezekre készít elő.

Változás a felvételi eljárásban 2016-tól: kormányrendelet.

Programok

Kapcsolat
Miért éppen matematikát érdemes tanulni?
Miért éppen az ELTE TTK Matematikai Intézetében?


A matematika szép, érdekes, hasznos és fontos tudomány; a természettudományok, a műszaki és a gazdasági tudományok elengedhetetlen alapja, de egyre nagyobb szerephez jut a társadalomtudományokban is. Az ELTE TTK Matematikai Intézetében évente több száz hallgató tanul matematikát. A matematikai tudományok kutatására, a matematika alkalmazására, a matematikatanári pályára készülő hallgatók egyformán kiemelkedő képzést kapnak intézetünkben, képességüknek, szándékuknak megfelelően választhatnak a képzési lehetőségek közül.
Ezen a helyen szeretnénk mindenkit arra biztatni, hogy tanuljon matematikát, és válassza intézményünket tanulmányaihoz.
Ehhez kívánunk bátorítást és tájékoztatást adni. Küldje el kérdéseit, észrevételeit email címünkre (miertmat @ cs.elte.hu), és mi igyekszünk legjobb tudásunk szerint válaszolni.