Az Egyetemisták Nemzetközi Matematikaversenye (International Mathematics Competition for University Students 2010), melyre most már a világ minden tájáról jönnek a legtehetségesebb diákok, idén nyáron Bulgáriában, Blagojevgrádban volt.
Az ELTE csapata szépen szerepelt: I. díjat nyert Lovász László, Nagy Csaba és Tomon István, II. díjat nyert Korándi Dániel, Nagy Dániel és Borda Bence. Az összesen 328 induló diák között Lovász László a 16., Nagy Csaba pedig a 17. legtöbb pontot érte el. A csapat értékelésben 90 egyetem között a 7. lett az ELTE.
Egyéniben egy krakkói diák lett az abszolút első, csapatban pedig a kijevi Taras Shevchenko egyetem nyert a moszkvai és a szentpétervári állami egyetem előtt. Mindkét nap 5-5 feladat volt 5-5 órára, mindegyik feladat 10 pontot ért. Az abszolút elsőnek 89 pontja volt.
A csapatot Pach Péter Pál doktorandusz kísérte és vezette. A válogatást és szervezést Keleti Tamás és Kós Géza végezte. Kós Géza idén tavasszal is tartott feladatmegoldó szemináriumot, melynek fő célja, hogy a csapattagok (és a potenciális jövőbeli csapattagok) megfelelő stílusú és nehézségű feladatokon gyakorolhassanak.
A csapat részvételét a Pázmány Eötvös Alapítvány, a TTK Hallgatói Önkormányzata, a Matematika Müveléséért és a Matematika Oktatásáért Alapítvány és a Matematika Oktatásáért és Kutatásáért Alapítvány támogatta, melyet ezúton is köszönünk.