Matematika tanárszakos tájékoztató anyagok

Matematika tanárszakos tájékoztató anyagok 2005

Az alábbi anyagok remélhetőleg az összes fontos szakmai és technikai információt tartalmazzák és elősegítik az eligazodást a szakkal kapcsolatos kérdésekben. Az egyes képzési formák teljesen részletes tantervi leírását a ttkto.elte.hu honlapon a kredites tantervek menüpontban lehet elolvasni. Az egyes tárgyak rövid tematikái az ezen az oldalon alább következő Tanterv 2005 anyagban találhatók.

Valamennyi anyag a Matematika Könyvtárban kinyomtatva is elolvasható és szabadon sokszorosítható, valamint a TO illetékes előadóinál is megtalálható.

A 2005-ös anyagok néhány apró változástól eltekintve azonosak a 2003-as anyagokkal, a változásokat alább külön is felsoroljuk:

1. A matematika tanítása 2 formai követelmények miatt a nappali tagozatos alap- és kiegészítő képzésben 1+1 óra előadás+gyakorlatra változott, továbbra is kiscsoportos szemináriumként tartják, a gyakorlati jegyet és a kollokviumot is a félévi munka alapján kell megszerezni.

2. Előfeltételi enyhítések a nappali tagozatos alapképzésben:

2.1. Az Analízis 4-nél megszűnt az Algebra 3 előfeltétel, az Analízis 5 (új) előfeltétele az Algebra 2.

2.2. A Geometria 1-nél megszűnt az Analízis 2 előfeltétel, a Geometria 2-nél megszűnt az Algebra 3 előfeltétel, a Geometria 3-nál az Algebra 4 előfeltétel helyett csak az Algebra 3 lett gyenge előfeltétel, a Geometria 4-nél az Analízis 5 előfeltétel helyett csak Analízis 4 lett gyenge előfeltétel.

3. A nappali tagozatos alapképzésban a Geomeria fakultációs blokk 1 és 4 tematikája átalakult.

4. A szakdolgozat és záróvizsga tanári vonatkozású követelményeivel kapcsolatban a PPK tájékoztatása az irányadó.


Alapképzés, nappali tagozat

  • Tanterv 2005: ps, pdf


    Kiegészítő képzés (nappali és esti tagozat)

  • Összefoglaló tájékoztató a kiegészítő szakról 2005: ps, pdf

  • Esti tagozat, ajánlott tantervi háló 2003 (tanárképző főiskolai matematika tanárszakos oklevéllel rendelkezők részére): ps, pdf

  • Nappali tagozat, ajánlott tantervi háló 2005 (tanárképző főiskolai matematika tanárszakos oklevéllel rendelkezők részére): ps, pdf


    A magasabb évfolyamok részére érvényes matematika tanárszakos követelmények 2005 (ez a 2005-2006-os tanévben a legalább negyedévesekre vonatkozik, akik az addigi követelményeket teljesítették): ps, pdf